Resipi Cara Masak Nasi Goreng Cina Edisi 2022, memang nampak mudah, tapi kalau tak kena gaya memang tak sedap nasi goreng cina korang tu tau..
Oh ya, jangan lupa kongsikan artikel dibawah hanya dengan butang perkongsian dibawah ini bersama rakan anda di Facebook, WhatsApp group mahupun di Twitter. Ianya amat kami hargai.
Ni ha meh min kongsi resipi nasi goreng cina yang cukup simple.
Bahan-Bahan Nasi Goreng Cina
1. Nasi
2. Bawang Putih - 5 ulas besar (ketuk2 ngan anak lesung pastu cincang halus)
3. Serbuk Maggi Cukup Rasa - 2 @ 3 sdb
4. Minyak Bijan - 1 @ 2 sdb5. Udang Hidup
6. Telur - 4 @ 5 biji
7. Sayur campur - 1 mangkuk
(Bahan diatas brgantung kepada berapa banyak nasi kita, kalau banyak nasi nya, tambah juga bahan-bahan yang lain)
CARA MEMASAK
1. Panaskan minyak, tumis bawang putih sampai naik bau dan garing sikit.
2. Masukkan udang, biarkan masak sekejap.
3. Ketepikan udang, masukkan telur kemudian kecilkan api sedikit supaya telur masak elok, kemudian pecah-pecah kan telur tadi.
4. Selepas itu masukkan Nasi dan Sayur campur dan gaul rata.
5. Jangan lupa taburkan Maggi Cukup Rasa dan kacau sekejap.
6. Masukkan Minyak Bjian dan kacau lagi.
7. Boleh rasa jika nak tambah lagi serbuk maggi cukup rasa @ minyak bijan, ikut citarasa masing-masing.
0 Ulasan