Sedap betul tengok sis ni kongsi Resipi Cara Masak Rendang Paru Edisi 2022 style beliau. Min nak cuba sekarang la.
Oh ya, jangan lupa kongsikan artikel dibawah hanya dengan butang perkongsian dibawah ini bersama rakan anda di Facebook, WhatsApp group mahupun di Twitter. Ianya amat kami hargai.
Jom try jom!
Jangan lupa bantu min share resipi ni di Facebook / WhatsApp tau, boleh la buat bayar sewa rumah ni ha.
BAHAN-BAHAN MASAKAN
Paru direbus dahulu hingga lembut..kemudian potong ikut saiz yg dikehendaki.
Bawang merah, bawang putih, cili, serai, lengkuas halia dan kunyit hidup diblend dgn sedikit minyak masak.
Santan
Kerisek
Kayu Manis
Bunga lawang.
Daun kunyit @atau daun limau purut.
CARA-CARA MEMASAK
Satukan bahan kisar tadi dengan paru.
Letak kayu manis dengan bunga lawang.
Masak sampai agak kering sedikit, kemudian masukkan santan pekat dan kerisik.
Perasakan dengan sedikit gula perang dan garam, ajinomoto tu terpulang samada nak letak atau tidak.
Renehkan sampai pecah minyak,lepas tu letak daun kunyit yang dihiris halus atau daun limau purut..sy letak dua2 sekali.
Siap dihidang.
*cili terpulang pada masing-masing, sesiapa yang suka pedas boleh la guna cili api.
0 Ulasan