Resepi Kuah Pandan untuk Cakoi (Ala Kaya Cakoi)

 Resepi Kuah Pandan untuk Cakoi (Ala Kaya Cakoi), ha sebelum ni saya dah pun kongsi resipi cara masak cakoi lembut kan, kalini jom kita lihat cara masak Resepi Kuah Pandan untuk Cakoi (Ala Kaya Cakoi).

Oh ya, jangan lupa kongsikan artikel dibawah hanya dengan butang perkongsian dibawah ini bersama rakan anda di Facebook, WhatsApp group mahupun di Twitter. Ianya amat kami hargai. 

Mudah je sis, serius mudah.

Ikut je cara masak Kuah Pandan untuk Cakoi (Ala Kaya Cakoi) bawah ni, confirm sedap sehingga menjilat jari!

Bahan kuah pandan untuk cakoi :-
1 1/2 sb tepung kastard
1 cawan susu segar (guna santan pun boleh)
3-4 sb susu pekat manis (kalau takde, letak gula pun ok)
sedikit pandan paste (kalau takde, letak air daun pandan tu je)

Cara-caranya:

Masuk sumanya dalam periuk dan masak atas api sederhana. Kacau selalu sehingga sedikit pekat (cam kaya tu la..sama je). Angkat dan sejukkan.

Sedia dihidangkan bersama kuih Cakoi Sedap Sangat anda!
 

Catat Ulasan

0 Ulasan